ÚJ KOR KLUB
"LEGYEN FÉNY A LELKEDBEN, SZERETET A SZÍVEDBEN!"BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
RegisztrációOlvasóink írták
- 2010.06.26.

Szemezgetés a köszöntőkből: Három évesek lettünk!

Sokáig olyan helyen dolgoztam, ahol nagyon sok természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó előadás vált életem részévé.A létem fontos része volt mindez, teljesen más lettem, de nem tagadhatom azt sem, hogy nagy csalódás volt, hogy nagyon-nagyon ritkán láttam arra példát, hogy előadóink az életben is azt képviselték, úgy élték a napjaikat, ahogy "hirdetett hitük" szerint elvárható lett volna...Téged ugyan nem ismerlek személyesen, de az a munkássság, amit itt látok, kivívta őszinte tiszteletemet. Köszönöm Neked ezt a kivételt erősítő példát/ is/!
...Isten fizesse meg Neked mindezt úgy, ahogy számodra és minden érintett számára a legszeretteljesebb...
Irén

Sok szeretettel gratulalok a harmadik evfordulohoz.
Gondolatban atolellek es szivem meleget kuldom Feled. Koszonom, hogy vagy nekunk es faradsagot nem kimelve taplalsz bennunket azzal a sok szeretettel, ami Toled jon. Isten aldjon meg erte.
Emőke - Kanada

Százszor megkérdezem magamban: ki vagy Te? Honnan ez a mérhetetlen szeretet amit naponta adsz nekünk.
Köszönöm, hogy megtaláltalak. Idős korom bearanyozója vagy. Áldjon meg az Isten.
Gizella

Arra gondoltam, ezúttal talán kifejezőbb lesz, ha egy kedvenc idézetemmel köszönöm meg mindazt, amit tőled kaptam és kivánok NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT:
"Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kivül álló közös cél köt össze testvéreinkkel. Ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba." (Saint-Exupéry)
Judit - Székelyudvarhely

...ezer köszönet ezért a nagyszerű oldalért, amivel ebben a nyomasztó és zűrzavaros világban FELDOBSZ minket naponta. Büszke és boldog vagyok, hogy ennek a szépségnek a része lehetek és már 2 ÉVE. Majdnem kezdettől, de így is NAGYSZERŰ .Sok-Sok SZERETETTEL:Erzsi Kanadából

tovább

Statisztikák
- 2008.06.03.

tracker
jelenlévő látogatók

2008. március 2-től Ezoterika-filozófia

2008.01.11-től-Magán oldalak
Webtop
2008.1.20-tól-Egészség
LINKTAR.HU
2008.1.22-től-Természet

2008.01.11-től-Egészség, életmód
Önismereti tesztek II. rész – Hat motívumos teszt

Megint rajzolnod kell, készítsd hát elő az A4-es papírt, és a ceruzát. Ebből a tesztből nemcsak személyiségedre, de testi állapotodra is következtethetsz. A módszert Dr. Taraczközi István orvos-természetgyógyász fejlesztette ki, és lassan két évtizede alkalmazzák a pszichológiában és a diagnosztikában.

Mi kell hozzá?
Először is tegyél magad elé egy A4-es papírt, és egy ceruzát. A papírt vízszintesen helyezd magad elé. Annyi időd van, amennyit csak szeretnél. Vonulj el egy olyan szobába, ahol a következő tíz-húsz percben biztosan nem fognak megzavarni.

A feladat a következő.
A papír bal szélére írd fel egymás alá a következő szavakat: nap, kerítés, fa, ház, út, kígyó. És most kezdj hozzá a rajzoláshoz. Olyan rajzot kell készítened, amelyen mind a hat felsorolt motívum szerepel.

Elemzés – (Figyelem! Csak akkor szabad elolvasni, ha már elkészült a rajz!)

1.) Hol helyezkednek el a motívumok a papíron?
Ha szépen odarajzoltad a motívumokat a szavak mellé, ahová felírtad őket, végrehajtó típusú vagy, és precíz. Igazán nem mondhatja rád a főnököd, hogy önállóskodsz és kilógsz a csapatból. Ugyanakkor még véletlenül se menj el reklámügynökséghez dolgozni!

Ha nem is közvetlenül a felsorolás mellé, de annak sorrendjében, függőlegesen rajzoltad le az elemeket a papírra, akkor racionális gondolkodású, logikus ember vagy. Például remek mérnök lehetnél.

Ha a felsorolás sorrendjéhez ragaszkodva, az elemeket egy vízszintesen, egymás mellé rajzoltad, szintén racionálisan gondolkozol, a tudósok általában így rajzolják.

Ha úgy rajzoltad a motívumokat, hogy azok egységet alkossanak, vagyis kép lett belőlük, akkor képes vagy döntéseket hozni, és alternatívákat felállítani. Jó vezető, kreatív, magasabb szintű, szintetikus gondolkodásra képes ember vagy.


2.) Milyen napot rajzoltál?
A nap az optimizmus szimbóluma. Ha szép nagy, és központi helyen van a képen, azt jelenti, hogy tele vagy energiával, hiszen a nap a legfőbb energiaforrásunk. Ha a napod elbújik a lap sarkában, vagy a ház mögé, jelentheti, hogy nincs benned elég lendület, fáradékony vagy. De azt is sugallhatja, hogy mostanában kevésbé látod derűsen a világot. Találj magadnak egy kis örömforrást, amiből feltöltődhetsz! Például tölts több időt a szeretteid körében.
Ha a napnak szeme, szája van, barátságos, mosolygós, sugarai lágyak, hullámzóak, és nem pedig szúrósak, akkor optimista ember vagy.
Ha a napnak nincs arca, akkor racionális, az érzelmektől kevésbé vezérelt személyiség vagy.
A drogosok, alkoholisták, vagy súlyosan szorongók ijesztő, félelmetes arcot rajzolnak a napnak, vagy sokszor félkész, befejezetlen napot rajzolnak.
Aki a nap korongját megerősíti, vagy sugaraival átszúrja a korongot, hajlamos az erős fejfájásra.

3.) Milyen kerítést rajzoltál?
A kerítés a mozgásteredet jelöli. Ha túlságosan körbefogja a házat, ami viszont az egódat jelképezi, azt jelenti, hogy úgy érzed, nincs elég mozgástered, lehetőséged. Ha magas a kerítés, zárkózottságra utal. Ha alig van, vagy jól át lehet látni rajta, nyitott, közösségbeli ember vagy. A kerítésről testi szempontból a gerincoszlop betegségére lehet következtetni. Ha egyáltalán nincs is kerítésed, vagy csak éppen hogy, ha nem keríti körbe a házat, ha van kapuja, akkor nyitott ember vagy.
Ha a rajzodon túl nagy a kerítés, és teljesen körbeéri a házat, zárkózott vagy. Ha még kaput is elfelejtettél rajzolni, gondolkodj el, mi lehet az oka, hogy ennyire távol tartod magadtól az embereket.
Ha a kerítést megerősítetted több vonallal, vagy lécei hegyesek és szúrósak, valószínűleg gerincproblémákkal küzdesz.

Milyen fát rajzoltál?
A fa az érzelmi életedet jelképezi. Testi szempontból a tüdő állapotát mutatja.
Ha a fa hangsúlyos a többi elemhez képest, például nagyobb, mint a ház, akkor alapvetően emocionális beállítottságú vagy, döntéseidet inkább érzelmi alapon hozod meg.
Ha két fát rajzolsz, arra utalhat, hogy a párod mellett máshoz is kötődsz érzelmileg, vagy jelentheti azt is, hogy érzelmileg két ember fontos a számodra az életedben. A csalfaságról árulkodik, ha az egyik fa a kerítésen belül, közvetlenül a ház mellett áll, a másik pedig a kerítésen kívül.
Ha fészket, madarakat is rajzoltál a fádra, szeretnél anya lenni, vagy ha már az vagy, minden érzelmedet a gyermekeidre irányítod.

Milyen házat rajzoltál?
A ház az egót, a tudatot jelképezi. A ház nagysága, formája, az ajtók-ablakok mérete, a többi elemhez mért helyzete az egyén külvilághoz való viszonyára utal, vagyis arra, miként látod magad a többiekhez képest. Az egész szomatikus test megfelelője.
Ha a házad csak síkbeli, és nem a térben helyezkedik el, jobbnak szeretnél látszani, mint amilyen valójában vagy. Elégedetlen vagy a valósággal.
Ha a házad óriási, az egód is olyan, kicsit sokat képzelsz magadról.
Ha a házad aránytalanul kicsi, súlyos önbizalom hiánnyal küzdesz.
Ha a házadon kémény van, és füstölög, akkor a te otthonodban szeretet van.
Ha a házadon nincsenek ablakok, nem akarsz tudomást venni a külvilágról.
Ha a házadon nincsen ajtó, senkit nem engedsz közel magadhoz.
Akinek bármilyen gondja van a szemével, az gyakran satírozott vonallal rajzolja a ház ablakait.

Milyen utat rajzoltál?
Az út az életutadat szimbolizálja. Szervek szempontjából az erek, a gyomor és a bélrendszer betegségeire utalhat.
Ha határozott és egyenes utat rajzoltál, kialakult elképzelésed van jövőbeni céljaidról, feladataidról, szerepedről.
Ha útelágazást rajzoltál, tanácstalan vagy, és már-már kilátástalannak látod a helyzeted.
Ha az út elkerüli a házat, nem látsz a magad számára utat. Ha kanyargós és hullámzó utat rajzoltál, már meglévő, vagy kialakulóban levő szív- és érrendszeri megbetegedéstől kell tartanod.

Milyen kígyót rajzoltál?
A kígyó részben a hitélet szimbóluma, de nem csak a vallásra utal, hanem az emberekbe, életbe, önmagunkba vetett hitünkre is. Másrészről pedig fallikus szimbólum, vagyis szexuális jelkép. Testi szempontból a kismedencei szervek betegségének mutatója.
Ha a kígyód tekeredő, normális méretű, az az egészséges libidó jele. Minél központibb helyre rajzoltad, annál fontosabbnak tartod a szexet.
Ha a kígyó a többi motívumtól távol van, szinte nem is része a képnek, akkor szexualitásodat valamilyen értelemben, testileg vagy lelkileg elutasítod.
Ha a kígyó teste meg van törve, vagy kacskaringós díszítés van rajta, kismedencei szervi problémáid vannak.

A teszt ebben a formában persze csak játék, nem szabad belőle messzemenő következtetéseket levonni! Jó szórakozást!

Forrás: nana

További önismereti játékokhoz kattints ide!


Szeretnél értesülni az újdonságokról, üzeneteimről? Szereted a meglepetéseket? Iratkozz fel a hírlevelemre!

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:

A világon nem a tudomány, a szeretet művel csodákat.

Honlapkészítés