ÚJ KOR KLUB
"LEGYEN FÉNY A LELKEDBEN, SZERETET A SZÍVEDBEN!"BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
RegisztrációOlvasóink írták
- 2010.06.26.

Szemezgetés a köszöntőkből: Három évesek lettünk!

Sokáig olyan helyen dolgoztam, ahol nagyon sok természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó előadás vált életem részévé.A létem fontos része volt mindez, teljesen más lettem, de nem tagadhatom azt sem, hogy nagy csalódás volt, hogy nagyon-nagyon ritkán láttam arra példát, hogy előadóink az életben is azt képviselték, úgy élték a napjaikat, ahogy "hirdetett hitük" szerint elvárható lett volna...Téged ugyan nem ismerlek személyesen, de az a munkássság, amit itt látok, kivívta őszinte tiszteletemet. Köszönöm Neked ezt a kivételt erősítő példát/ is/!
...Isten fizesse meg Neked mindezt úgy, ahogy számodra és minden érintett számára a legszeretteljesebb...
Irén

Sok szeretettel gratulalok a harmadik evfordulohoz.
Gondolatban atolellek es szivem meleget kuldom Feled. Koszonom, hogy vagy nekunk es faradsagot nem kimelve taplalsz bennunket azzal a sok szeretettel, ami Toled jon. Isten aldjon meg erte.
Emőke - Kanada

Százszor megkérdezem magamban: ki vagy Te? Honnan ez a mérhetetlen szeretet amit naponta adsz nekünk.
Köszönöm, hogy megtaláltalak. Idős korom bearanyozója vagy. Áldjon meg az Isten.
Gizella

Arra gondoltam, ezúttal talán kifejezőbb lesz, ha egy kedvenc idézetemmel köszönöm meg mindazt, amit tőled kaptam és kivánok NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT:
"Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kivül álló közös cél köt össze testvéreinkkel. Ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba." (Saint-Exupéry)
Judit - Székelyudvarhely

...ezer köszönet ezért a nagyszerű oldalért, amivel ebben a nyomasztó és zűrzavaros világban FELDOBSZ minket naponta. Büszke és boldog vagyok, hogy ennek a szépségnek a része lehetek és már 2 ÉVE. Majdnem kezdettől, de így is NAGYSZERŰ .Sok-Sok SZERETETTEL:Erzsi Kanadából

tovább

Statisztikák
- 2008.06.03.

tracker
jelenlévő látogatók

2008. március 2-től Ezoterika-filozófia

2008.01.11-től-Magán oldalak
Webtop
2008.1.20-tól-Egészség
LINKTAR.HU
2008.1.22-től-Természet

2008.01.11-től-Egészség, életmód
Imádkozom, meditálok

Imánk békés életet ad nekünk.
Meditációnk gyönyörű szívet ad nekünk.

Imádkozom. Miért imádkozom? Imádkozom, mert szükségem van Istenre. Meditálok. Miért meditálok? Meditálok, mert Istennek szüksége van rám.

Amikor imádkozom, azt gondolom, Isten magasan fölöttem van, a fejem fölött. Amikor meditálok, azt érzem, hogy Isten mélyen bennem van, a szívemben.

Az ima azt mondja: "Tehetetlen vagyok, tisztátalan vagyok, gyenge vagyok. Ó, Legfelsőbb Uram, szükségem van Rád, hogy megerősíts, megtisztíts, megvilágosíts, tökéletesíts, és halhatatlanná tegyél. Ó, Legfelsőbb Uram, szükségem van Rád."

A meditáció azt mondja: "Ó, Legfelsőbb Uram, végtelen jóságodból az eszközöddé választottál, hogy Téged itt a földön a Neked tetsző módon kinyilvánítsalak. Mást is választhattál volna erre a szerepre, de nekem adtad meg ezt az arany lehetőséget. Állandó hálámat, hála-szívemet adom Neked."

Az ima tisztaság. Megtisztítja az értelmet, ami állandóan kétségeknek, félelmeknek, gondnak és aggodalmaknak van kitéve, és folyton helytelen gondolatok, és szándékok gyötrik. Amikor imádkozunk, értelmünk megtisztul, és ez a tisztulás megnöveli Isten iránti befogadóképességünket. A tisztaság valójában nem más, mint Isten iránti fogékonyság. Minden alkalommal, amikor imádkozunk, belső edényünk naggyá, nagyobbá és a legnagyobbá válik, és a tisztaság, a szépség, a Fény és a gyönyör be tudnak folyni az edényünkbe, és szívünk legmélyén egymással játszanak.

A meditáció fényáradat. Megvilágosítja szívünket. Amikor szívünkben megtörténik a megvilágosulás, eltűnik a bizonytalanság és a hiányérzet. Akkor majd az Egyetemes Tudattal és a Transzcendentális Tudattal való elválaszthatatlan egységünk dalát énekeljük. Ha a szívünk megvilágosult, akkor a bennünk levő véges belép a Végtelenbe, és magává a Végtelenné válik. A sok ezer éves szolgaság elhagy minket, s a végtelen Igazság és a végtelen Fény szabadsága köszönt bennünket.

Az ima azt mondja Istennek: "Szeretett Uram, az enyém vagy. Sajátomnak, egészen a sajátomnak mondalak. Add meg nekem a Te isteni tulajdonságaidat határtalan mértékben, hogy tökéletes eszközöd lehessek itt a földön."

A meditáció azt mondja Istennek: "Ó, Szeretett Uram, a Tiéd vagyok. Az örökkévalóságon át minden pillanatban kényed-kedved szerint rendelkezhetsz velem. Teljesítsd be Magad rajtam keresztül itt a földön és ott a Mennyországban."

Az ima legjobb meghatározása, ha naponta gyakoroljuk.
A meditáció legjobb meghatározása ha lélektelien megtapasztaljuk.
A jóga legjobb meghatározása, ha őszintén éljük.
Isten legjobb meghatározása, ha szeretjük Őt, és csak Őt, feltétel nélkül.

Az ima valami hallatlanul intenzív és felfelé törő. Amikor imádkozunk, úgy érezzük, létünk egy felfelé törekvő egyhegyű láng. Egész lényünk tetőtől talpig fölfelé esdekel és szól. Az ima legmélyebb természete az, hogy felfelé szárnyalással éri el Istent.

A meditáció valami széles, mérhetetlen, ami végül a végtelenségbe terjed ki. Amikor meditálunk, egy mérhetetlen kiterjedésbe vetjük magunkat, a béke és az üdvösség végtelen tengerébe, vagy a végtelen Tágasságot fogadjuk magunkba. Az ima felemelkedik, a meditáció kiterjed. A meditáció folyamatosan a békébe, a Fénybe és a gyönyörbe növekszik és terjed. Ha meditálunk, fokozatosan meglátjuk, megérezzük a Fény és a gyönyör egész univerzumát, és ezzé az univerzummá válunk.


Hogyan kezdjünk meditálni?

Spirituális szempontból tekintve minden kereső kezdő. Kezdő az, akinek belső késztetése van, hogy valami örökkön istenibbé, örökkön megvilágosítóbbá és örökkön beteljesítőbbé váljék. Attól a pillanattól, amikor állandóan és folyamatosan fejlődni akar, attól a pillanattól, amikor állandóan túl akarja szárnyalni magát és be akar lépni az örökké felemelkedő Túlvilágba, attól a pillanattól örök kezdővé válik.

Ha egészen kezdő, azzal kell kezdenie, hogy elolvas néhány spirituális könyvet vagy szent iratot. Ezek majd ösztönzést nyújtanak Önnek. Olyan spirituális mesterek könyveit olvassa, akikben teljesen megbízik. Vannak mesterek, akik elérték a legmagasabb tudatot, és ha az õ könyveiket olvassa, ez kétségkívül inspirálni fogja Önt. Ne olvasson azonban könyveket, amelyeket olyan professzorok, tudósok vagy törekvõk írtak, akik még az úton vannak, akik még nem érték el a megvilágosodást. Csak azok, akik a valóságot megvalósították, tudják a valóságot tovább is adni. Különben csak olyan lesz az egész, mintha vak vezetne világtalant.

Az is jó ötlet, ha olyan emberek társaságát keresi, akik meditálnak már egy ideje. Ezek az emberek nincsenek azon a szinten, hogy tanítani tudják; közel sem. De ösztönözhetik Önt.

Először gondolnia sem szabad a meditációra. Csak hagyjon magának egy bizonyos időt minden nap, amikor megpróbál csendes és nyugodt maradni, és amelyről úgy érzi, hogy ez az öt perc kizárólag a belső lényéé, és senki másé. A rendszeresség rendkívül fontos. Rendszeres gyakorlásra van szüksége, rendszeres időpontban.


A belső vezető

Isten megjelenhet formával és forma nélkül is. De meditációja alatt a legjobb, ha a Legfelsőbbre, mint emberi lényre gondol.

A kezdőnek mindig jobb, ha a személyes Istenre meditál. Máskülönben, ha Istent a személytelen aspektusában próbálja meg látni, akkor összezavarodhat az Ő hatalmasságától. Tehát kezdje a személyes Istennel, és onnan eljuthat a személytelen Istenhez.

Lehet, hogy ma még kezdő vagy a spirituális életben, de ne gondold, hogy mindig kezdő maradsz. Egykor mindenki kezdő volt. Ha rendszeresen gyakorolod a koncentrációt és a meditációt, ha valóban őszinte vagy spirituális keresésedben, akkor bizonyosan fejlődni fogsz.

Az Isten-megvalósítás nem történik meg egyik napról a másikra. Ha rendszeresen és odaadással meditálsz, ha úgy tudsz sírni Isten után, ahogy a gyermek sír az anyja után, akkor nem kell a Célodhoz futnod. Nem, a Cél eljön, és odaáll közvetlenül eléd, és téged a sajátjának, teljesen a sajátjának tart majd..


Néhány alapgyakorlat

A kezdőnek jobb, ha először koncentrál. Máskülönben, amint megpróbálja lecsendesíteni és kiüríteni az elméjét, milliónyi csúnya gondolat hatol Önbe, és egy pillanatig sem tud meditálni. De ha koncentrál, akkor ellenszegül az Önbe hatoló rossz gondolatoknak. Tehát eleinte csak a koncentrációt gyakorolja egy pár percig. Aztán egy pár hét vagy hónap múlva megpróbálkozhat a meditációval.

Amikor elkezd meditálni, mindig próbálja meg azt érezni, hogy Ön egy gyermek. Amikor az ember még gyerek, nincs kifejlődve az elméje. Úgy tizenkét-tizenhárom éves korban az elme elkezd intellektuális szinten működni. De azelőtt a gyermek csupa szív. A gyermek úgy érzi, nem tud semmit. Nincs semmi előzetes elképzelése a meditációról vagy a spirituális életről. Mindent újonnan akar megtanulni az anyjától és az apjától.

Először érezze, hogy Ön egy gyermek, és képzelje el, hogy egy virágoskertben áll. Ez a virágoskert az Ön szíve. Egy gyerek órák hosszat el tud játszani egy kertben. Egyik virágtól a másikig megy, de nem hagyja el a kertet, mert örömét leli minden egyes virág szépségében és illatában. Érezze, hogy a kert Önben van, és addig időzhet benne, ameddig csak akar. Így megtanulhat a szívében meditálni.

Ha ott tud maradni a szívében, lassan megérez egy belső sírást. Ez a belső sírás, ami nem más mint a törekvés, a meditáció titka. Ha egy felnőtt sír, az ő sírása általában nem őszinte. Amikor azonban egy gyermek sír, még ha csak egy cukorkáért sír is, az ő sírása nagyon őszinte. Abban a pillanatban a cukorka jelenti számára az egész világot. Ha ad neki száz dollárt, nem lesz elégedett - csak a cukorkát akarja. Amikor a gyermek sír, az apja vagy az anyja azonnal odajön, hogy segítsen neki. Ha mélyen belülről sír fényért, békéért és igazságért, és csak ezek elégíthetik ki Önt, akkor Isten, örök Atyja és örök Anyja oda kell hogy jöjjön és segítsen Önnek.

Mindig úgy kell éreznie, hogy olyan tehetetlen, mint egy gyermek. Amint tehetetlennek érzi magát, valaki a segítségére siet. Ha egy gyerek eltéved az utcán és elkezd sírni, egy kedves ember megmutatja neki, hogy merre lakik. Érezze úgy, hogy eltévedt az utcán, és vihar dúl odakinn. Kétség, félelem, aggodalom, bizonytalanság és más istentelen tulajdonságok záporoznak le Önre. De ha őszintén sír, jön valaki, hogy megmentse, és megmutassa Önnek a hazafelé, azaz a szívéhez vezető utat. És ki ez a valaki? Isten, az Ön Belső Vezetője.
A világon nem a tudomány, a szeretet művel csodákat.

Honlapkészítés