ÚJ KOR KLUB
"LEGYEN FÉNY A LELKEDBEN, SZERETET A SZÍVEDBEN!"

Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
RegisztrációOlvasóink írták
- 2010.06.26.

Szemezgetés a köszöntőkből: Három évesek lettünk!

Sokáig olyan helyen dolgoztam, ahol nagyon sok természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó előadás vált életem részévé.A létem fontos része volt mindez, teljesen más lettem, de nem tagadhatom azt sem, hogy nagy csalódás volt, hogy nagyon-nagyon ritkán láttam arra példát, hogy előadóink az életben is azt képviselték, úgy élték a napjaikat, ahogy "hirdetett hitük" szerint elvárható lett volna...Téged ugyan nem ismerlek személyesen, de az a munkássság, amit itt látok, kivívta őszinte tiszteletemet. Köszönöm Neked ezt a kivételt erősítő példát/ is/!
...Isten fizesse meg Neked mindezt úgy, ahogy számodra és minden érintett számára a legszeretteljesebb...
Irén

Sok szeretettel gratulalok a harmadik evfordulohoz.
Gondolatban atolellek es szivem meleget kuldom Feled. Koszonom, hogy vagy nekunk es faradsagot nem kimelve taplalsz bennunket azzal a sok szeretettel, ami Toled jon. Isten aldjon meg erte.
Emőke - Kanada

Százszor megkérdezem magamban: ki vagy Te? Honnan ez a mérhetetlen szeretet amit naponta adsz nekünk.
Köszönöm, hogy megtaláltalak. Idős korom bearanyozója vagy. Áldjon meg az Isten.
Gizella

Arra gondoltam, ezúttal talán kifejezőbb lesz, ha egy kedvenc idézetemmel köszönöm meg mindazt, amit tőled kaptam és kivánok NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT:
"Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kivül álló közös cél köt össze testvéreinkkel. Ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba." (Saint-Exupéry)
Judit - Székelyudvarhely

...ezer köszönet ezért a nagyszerű oldalért, amivel ebben a nyomasztó és zűrzavaros világban FELDOBSZ minket naponta. Büszke és boldog vagyok, hogy ennek a szépségnek a része lehetek és már 2 ÉVE. Majdnem kezdettől, de így is NAGYSZERŰ .Sok-Sok SZERETETTEL:Erzsi Kanadából

tovább

Statisztikák
- 2008.06.03.

tracker
jelenlévő látogatók

2008. március 2-től Ezoterika-filozófia

2008.01.11-től-Magán oldalak
Webtop
2008.1.20-tól-Egészség
LINKTAR.HU
2008.1.22-től-Természet

2008.01.11-től-Egészség, életmód
Sri Chinmoy

Lélek

Minden léleknek van különleges küldetése?

A te lelkednek különleges küldetése van. A lelked ennek a legmesszebbmenőkig tudatában van.

Mája, az illúzió vagy feledékenység úgy érezteti veled, hogy véges vagy, gyenge és tehetetlen. Ez nem igaz. Te nem a test vagy. Nem az érzékek vagy. Nem az értelem vagy. Ezek mind korlátozottak. A lélek vagy, ami korlátlan. Lelked végtelenül erős. Lelked dacol a térrel és az idővel.

Van-e a lelkednek különleges küldetése? Igen. Küldetésed a szíved legmélyebb rejtekében van, és ott kell megtalálnod és beteljesítened. Nem lehet rá külső mód, hogy küldetésedet teljesítsd. A szarvas saját testében termeli a pézsmát. Megérzi az illatát, bűvöletbe esik, és megpróbálja megtalálni forrását. Csak fut és fut, de nem találja a forrást. Végtelen keresésében minden energiáját elveszíti, és végül meghal. De a forrás, amit oly kétségbeesve keresett, sajátmagában van. Hogy találhatta volna meg máshol?

Veled is ez a helyzet. Különleges küldetésed - ami isteniséged beteljesítése - nem rajtad kívül van, benned rejlik. Keress belül. Meditálj belül. Fel fogod fedezni küldetésedet.

Amikor a lélek fényén keresztül látunk, az mindig örömérzéssel jár?

Igen, ez mindig a belső öröm érzésével jár, és ez az öröm gyakran könnyek hullatása formájában fejeződik ki. Ez a könnyhullajtás a lélek gyönyörének külső kifejeződése, és semmi köze sincs az emberi bánathoz, szomorúsághoz vagy kudarchoz. Olyan, mint mikor az anya könnyeket ejt, amikor fiát látja külföldről hazatérni. Könnyei belső örömének a kifejezései.Karma

A karma törvénye mindenkire vonatkozik?

A karma törvénye mindenkire vonatkozik, ugyanakkor az ember felülmúlhatja azt meditációjában. A karma törvénye létezik, de ugyanakkor megvalósulással, Istennel való egységgel és a spiritualitás erejével túlszárnyalható.

El tudnád, kérlek, magyarázni, hogyan hat ránk a karma törvénye ebben az életünkben és a következő életünkben?

A múltat magunkban hordozzuk. Ez egy állandó áramlás: "ahogy vetsz, úgy aratsz." Ha valami rosszat teszünk, akkor ma vagy holnap, a külső vagy a belső világban megkapjuk az eredményét. Ha folyton lopok, egy nap elkapnak, és börtönbe zárnak. Lehet, hogy ma nem kapnak el, de egy napon majd igen. És ha valami jó dolgot teszek, ha imádkozom, meditálok és isteni dolgokat művelek, annak is megkapom az eredményét. Néha azt látjuk, hogy valaki, aki rosszat tett, élvezi a világot. De lehet, hogy a közvetlenül ezelőtti életében valami rendkívülit, valami csodálatosat tett, és most aratja le jócselekedetének a gyümölcsét, míg rossz cselekedeteinek eredményei még nem kezdtek gyümölcsöt hozni. Élete alkonyán, vagy egy elkövetkezendő életében biztosan büntetést kap.

A hétköznapi, nemtörekvő ember esetén a karmikus ítélet elkerülhetetlen, megváltoztathatatlan. A karma törvénye mindig kötelező erejű. Az ember köré tekeredik, mint egy kígyó. Az embernek meg kell fizetnie a vámot, az adót. A karma törvénye könyörtelen. Ugyanakkor létezik egy olyan dolog, amit isteni kegyelemnek nevezünk. Tételezzük fel, hogy tudatlan voltam, és tettem néhány rossz dolgot. Ha keserű könnyeket hullajtok, és megbocsátásért esedezem, akkor természetesen rám virrad Isten könyörülete. Ha valaki spirituális életbe kezd, karmája könnyen semmissé tehető, ha ez Isten Akarata, mely a spirituális mesteren keresztül működik. Isten végtelen kegyelme lassan megsemmisítheti rossz karmájának eredményét, és felgyorsíthatja jó karmájának eredményét.Önátadás

Beszélj nekünk a spirituális önátadásról!

A mai világ egyéniséget akar. Szabadságot követel. De a valódi egyéniség és szabadság csak az Isteniben lélegezhet. Az önátadás a lélek fáradhatatlan lélegzete Isten Szívében.

Az emberi egyéniség a sötétben kiabál. A földi szabadság az élet sivatagában kiált. De az abszolút önátadás egyetemesen énekel a Legfelsőbb ölében az isteni egyéniségről és szabadságról.

Az önátadásban felfedezzük a spirituális erőt, amin keresztül nemcsak láthatjuk, de birtokolhatjuk is az Igazságot. Ez az Igazság a mindenható erő. Ha teljes csöndben át tudjuk adni magunkat, mi magunk válunk a valódi valóságává, az élő életévé, az igaz szeretet, béke és üdvösség központjává.

Egy aranyos gyermek magára vonja a figyelmünket. Szeretjük, mert meghódítja a szívünket. De kérünk-e érte cserében valamit? Nem! Szeretjük, mert ő a szeretet tárgya. Szeretetreméltó. Ugyanígy szerethetjük és szeretnünk is kell Istent, mert Ő a legszeretetreméltóbb Lény. Az Isteni iránti önkéntelen szeretet az önátadás, és ez az önátadás a legnagyobb ajándék az életben. Mert amikor átadjuk magunkat, az Isteni azonnal végtelenül többet ad nekünk, mint amit kértünk volna.

Az önátadás egy spirituális csoda. Megtanítja, hogyan láthatjuk Istent csukott szemmel, hogyan beszélhetünk Hozzá csukott szájjal. A félelem csak akkor hatol be a lényünkbe, ha önátadásunkat visszavonjuk az Abszolúttól.

Minden cselekedetünket Isten kedvére kellene tennünk, és nem azért, hogy tapsot arassunk. Cselekedeteink túl titkosak és szentek ahhoz, hogy mások elé tárjuk őket. Saját fejlődésünkért, eredményeinkért és megvalósulásunkért vannak.

Az Istennek való önátadás teljesen a mi szükségletünkön múlik. Ha úgy érezzük, hogy életünk értelmetlen, hogy nem leszünk elégedettek vagy beteljesültek, ha földi létünket nem adjuk át Isten Akaratának, akkor az önátadás lehetségessé válik számunkra.

Isten sosem kényszeríthet minket arra, hogy átadjuk magunkat. Nekünk kell érezni annak a szükségét, hogy szeressük Istent és Istennek szenteljük magunkat minden másodpercben. Szeretettel kezdjük. Még a hétköznapi életben is, ha szeretünk valakit, örömmel szenteljük neki életünket és teljes lényünket. A spirituális életben is, ha igazán szeretjük Istent, aki csupa Fény és isteni bölcsesség, akkor Neki kell szentelnünk magunkat. Tehát a szeretet az odaadás és az önátadás együtt kell hogy járjon.Belső béke

Beszélj nekünk a belső békéről.

A belső béke megfizethetetlen. A béke az élet harmonikus irányítása. Lüktet az életenergiától. Olyan erő, amely könnyedén felülmúlja minden világi tudásunkat, ugyanakkor mégsem választható el földi létünktől. Ha megnyitjuk a megfelelő belső csatornákat, akkor ez a béke itt és most érezhetővé válik.

A béke örök. Sohasem túl késő békét lelni. Ennek mindig itt az ideje. Életünket valóban gyümölcsözővé tehetjük, ha nem vagyunk elválasztva Forrásunktól, ami nem más, mint az örökkévalóság békéje. A legnagyobb szerencsétlenség, ami emberi lényt érhet, ha elveszíti belső békéjét. Nincs az a külső erő, amely képes lenne megfosztani tőle. Saját gondolatai, saját tettei azok, amik megfoszthatják tőle.

A béke élet. A béke örök üdvösség. Kétségtelenül léteznek mentális, vitális és fizikai problémák, de rajtunk múlik, hogy elfogadjuk vagy elutasítjuk azokat. Egy biztos, ezek nem elkerülhetetlen velejárói az életnek. Mivel mindenható Atyánk csupa béke, így a béke közös örökségünk. Óriási baklövést követ el az, aki a kínálkozó arany lehetőségekkel visszaél, azokat elmulasztja, és így tovább szélesíti a majdani megbánás széles útját. Itt és most, mindennapi tevékenységeink közepette, el kell határoznunk, hogy szívvel-lélekkel a béke tengerébe vetjük magunkat. Téved, aki azt hiszi, hogy élete alkonyának közeledtével a béke magától beköszönt hozzá. Abban bízni, hogy spiritualitás és meditáció nélkül megtaláljuk a békét, annyi, mint a sivatagban vizet remélni. Csak akkor lesz békénk, ha végleg felhagyunk azzal, hogy másokat kritizáljunk. Az egész világot teljesen a sajátunknak kell éreznünk. Ha mások hibáira figyelünk, belépünk az ő tökéletlenségeikbe. Ez a legkevésbé sem válik hasznunkra. Bármily különös is, minél mélyebbre merülünk, annál nyilvánvalóbbá válik számunkra, hogy mások tökéletlenségei a mi saját tökéletlenségeink, csak más testben és elmében. Ellenben, ha Istenre gondolunk, az Ő részvéte és istenisége kiterjeszti az Igazságról való belső látomásunkat. Csak spirituális megvalósulásunk teljességében tudjuk az emberiséget egyetlen családnak elfogadni.

Nem szabad hagynunk, hogy múltunk felkavarja és tönkretegye szívünk békéjét. Jelenlegi jó és isteni tetteink könnyen ellensúlyozhatják múltbéli rossz és istentelen tetteinket. Ha a bűnnek hatalmában áll megríkatni minket, akkor a meditációnak kétségtelenül hatalmában áll, hogy örömet adjon, hogy isteni bölcsességgel áldjon meg minket.

Békénk belül van, és ez a béke életünk alapja. Ezért hát határozzuk el, hogy mától fogva értelmünket és szívünket az odaadás könnyeivel töltjük meg, melyek a béke alapját képezik. Ha az alap szilárd, nem számít milyen magasra emeljük az építményt, sosem fenyeget minket veszély. Mert béke van lent, béke van fent, béke van bent, béke van kint.

Milyen lépéseket tehet az ember, hogy belső békére leljen?

Gyakorlati szinten, ne várj el másoktól semmit a fizikai síkon. Csak adj, adj és adj, mint az anya, aki mindent odaad gyermekének, azzal a gondolattal, hogy a gyermek nincs abban a helyzetben, hogy bármit is adhasson cserébe. Ne várj semmit a világtól, csak szeresd a világot, és kínáld fel képességedet, belső gazdagságodat, örömödet. Mindenedet, amid csak van, add a világnak feltétel nélkül. Ha bármit is elvársz a világtól, akkor nyomorultul fogod érezni magad, mert a világ nem ért téged, a világ nem törődik veled. Ha bármit meg tudsz tenni feltétel nélkül, akkor meglesz a lelki békéd. Ez az egyik módszer.

A másik módszer, hogy a szívedre meditálsz, ahol állandó öröm és állandó szeretet honol. Akkor nem fogsz mások elismeréséért sírni. Akkor állandóan belső Forrásodra támaszkodsz, ott pedig végtelen öröm, végtelen szeretet, végtelen béke van. A legjobb dolog, ha a szívre meditálsz. Ez a második megoldás igen hatékony.
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
A világon nem a tudomány, a szeretet művel csodákat.

Honlapkészítés