ÚJ KOR KLUB
"LEGYEN FÉNY A LELKEDBEN, SZERETET A SZÍVEDBEN!"

Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
RegisztrációOlvasóink írták
- 2010.06.26.

Szemezgetés a köszöntőkből: Három évesek lettünk!

Sokáig olyan helyen dolgoztam, ahol nagyon sok természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó előadás vált életem részévé.A létem fontos része volt mindez, teljesen más lettem, de nem tagadhatom azt sem, hogy nagy csalódás volt, hogy nagyon-nagyon ritkán láttam arra példát, hogy előadóink az életben is azt képviselték, úgy élték a napjaikat, ahogy "hirdetett hitük" szerint elvárható lett volna...Téged ugyan nem ismerlek személyesen, de az a munkássság, amit itt látok, kivívta őszinte tiszteletemet. Köszönöm Neked ezt a kivételt erősítő példát/ is/!
...Isten fizesse meg Neked mindezt úgy, ahogy számodra és minden érintett számára a legszeretteljesebb...
Irén

Sok szeretettel gratulalok a harmadik evfordulohoz.
Gondolatban atolellek es szivem meleget kuldom Feled. Koszonom, hogy vagy nekunk es faradsagot nem kimelve taplalsz bennunket azzal a sok szeretettel, ami Toled jon. Isten aldjon meg erte.
Emőke - Kanada

Százszor megkérdezem magamban: ki vagy Te? Honnan ez a mérhetetlen szeretet amit naponta adsz nekünk.
Köszönöm, hogy megtaláltalak. Idős korom bearanyozója vagy. Áldjon meg az Isten.
Gizella

Arra gondoltam, ezúttal talán kifejezőbb lesz, ha egy kedvenc idézetemmel köszönöm meg mindazt, amit tőled kaptam és kivánok NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT:
"Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kivül álló közös cél köt össze testvéreinkkel. Ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba." (Saint-Exupéry)
Judit - Székelyudvarhely

...ezer köszönet ezért a nagyszerű oldalért, amivel ebben a nyomasztó és zűrzavaros világban FELDOBSZ minket naponta. Büszke és boldog vagyok, hogy ennek a szépségnek a része lehetek és már 2 ÉVE. Majdnem kezdettől, de így is NAGYSZERŰ .Sok-Sok SZERETETTEL:Erzsi Kanadából

tovább

Statisztikák
- 2008.06.03.

tracker
jelenlévő látogatók

2008. március 2-től Ezoterika-filozófia

2008.01.11-től-Magán oldalak
Webtop
2008.1.20-tól-Egészség
LINKTAR.HU
2008.1.22-től-Természet

2008.01.11-től-Egészség, életmód
Sri Chinmoy meditációKellek Istennek, szükségem van Istenre

Irányítsd a figyelmedet egy képre. Nézheted mestered képét, vagy szemlélheted saját magadat egy tükörben. Ha a tükörképedre koncentrálsz, érezd, hogy teljesen egy vagy azzal a fizikai lénnyel, akit ott látsz. Azután próbálj meg belépni a látott képbe. Onnan egy gondolattal kell növekedj: kellesz Istennek, és szükséged van Istenre. Ismételd: "Kellek Istennek, szükségem van Istenre. Kellek Istennek, szükségem van Istenre." Azután meglátod, hogy ez az isteni gondolat lassan, fokozatosan és elkerülhetetlenül beléd hatol, és átitatja egész belső és külső létedet, miközben tisztaságot hoz az értelmedbe, az életerődbe és a testedbe.Gyakorlatok az elme megtisztítására

Megmondhatod az értelmednek: "Nem engedem meg, hogy a saját kedved szerint működj. Most Istenre akarok gondolni." Ismételd csendben vagy hangosan Isten nevét. Majd mondd azt: "Egész lényemben tisztaságot akarok." Utána ismételd: "tisztaság, tisztaság, tisztaság." Így nem hagyod, hogy értelmed a tisztátalanságra vagy bármi másra gondoljon. Ne adj egyetlen esélyt sem értelmednek, hogy ide-oda csapongjon, egyszerűen csak használd az értelmet a saját célodra. Számtalan dolgot elérhetsz az értelmedben, illetve az értelem segítségével. De az értelem annyira neveletlen és csintalan, hogy ha te nem használod őt, akkor ő használ téged.Válj a lélekké!

Ha meg akarod tisztítani az elmédet, az a legjobb, ha meditáció közben mindennap pár percre elképzeled, hogy nincs elméd. Mondd magadban: "Nincs elmém, nincs elmém. Csak szívem van." Egy idő után érezd és mondd: "Nincs szívem. Csak lelkem van." Amikor azt mondod: "lelkem van", eláraszt a tisztaság. Egy idő után azonban még mélyebbre és tovább kell menned, és nemcsak azt mondani: "lelkem van", hanem azt, hogy: "én a lélek vagyok." Közben képzeld el a legszebb gyermeket, akit valaha is láttál, és érezd, hogy lelked végtelenül szebb, mint ez a gyermek.

Amikor azt tudod mondani és érezni, hogy: "a lélek vagyok", és erre az igazságra tudsz meditálni, abban a pillanatban lelked végtelen tisztasága belép a szívedbe. A szívből ez a végtelen tisztaság aztán az értelembe megy. Ha tehát igazán érezni tudod, hogy csak a lélek vagy, akkor a lélek meg fogja tisztítani az elmédet.
A belső láng

Mielőtt meditálni kezdesz, próbálj meg egy lángot elképzelni a szívedben. Most még talán csak egy apró fel-fellobbanó lángocska, nem erőteljes láng. De egy napon biztosan nagyon erőteljes és teljesen megvilágosító lesz. Képzeld el, hogy ez a láng megvilágosítja az értelmedet. Kezdetben talán nem tudsz úgy koncentrálni, ahogyan szeretnél, mert az értelmed nem képes összpontosítani. Az értelem folyamatosan több dologra gondol, és nagyon sok helytelen gondolatnak esik áldozatul. Az értelem nem kellően megvilágosult, képzelj el tehát egy gyönyörű szép lángot a szívedben, amely megvilágosít téged. Vidd ezt a fénylő lángot az értelmedbe. Ekkor lassanként egy fénysávot látsz majd az értelmedben. Ha az értelem elkezd fokozatosan megvilágosodni, akkor nagyon könnyű hosszan és mélyebben koncentrálni.

Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


1 hozzászólás

AngelStar [ 2010-08-03 21:55 ]

Ez nagyon klassz meditáció!
Jó, hogy sok ilyen super dolog van itt amivel azonosulni tudok!
Köszönöm

A világon nem a tudomány, a szeretet művel csodákat.

Honlapkészítés